Βολιώτης θα διασχίσει τον Ατλαντικό με βάρκα
Μοιραστείτε το

Τον διάπλου του Ατλαντικού ωκεανού θα τολμήσει ο Ανδρέας Τιλελής, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2020 θα επιχειρήσει να καλύψει μία απόσταση 5.000 περίπου χιλιομέτρων με κωπηλατική βάρκα ανοικτής θαλάσσης. Ο Βολιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής του indoor rowing θα δοκιμάσει το παράτολμο ταξίδι για καλό σκοπό, αφού μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην έρευνα για τον παιδικό καρκίνο.

Με αφετηρία τη Λα Γκομέρα, το έκτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων, θα επιχειρήσει να φτάσει στην Αντίγκουα της Καραϊβικής. Ο 34χρονος αθλητής θα είναι μέλος του πληρώματος, που θα δοκιμάσει την υπερατλαντική κωπηλατική διάσχιση, μαζί με τον Αμερικανό Bryan Fuller και τον Βραζιλιάνο Alexander Ferreira. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, για τον σκοπό αυτό και την προώθηση του διάπλου, θα συναντηθεί επί αμερικανικού εδάφους με τον νέο αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

«Ο διάπλους θα γίνει για το Dana Farber Cancer Institute, που έχει έδρα τη Βοστώνη, καθώς και για τα ιδρύματα «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδας», με πρόεδρο την κ. Αγάπη Βαρδινογιάννη», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια μίλησε για το ραντεβού, που έχει προγραμματιστεί με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.
«Από τις 5 μέχρι τις 8 Μαρτίου θα είμαι στη Νέα Υόρκη, όπου θα βρεθώ με τον αρχιεπίσκοπο και θα τον ενημερώσω σχετικά με τον διάπλου που προγραμματίζουμε. Θα έχω επίσης συναντήσεις με την ομογενειακή αδελφότητα των ΑΧΕΠΑΝΣ, με τους οποίους με έφερε σε επαφή ο κ. Θανάσης Ζλατούδης, περιφερειακός σύμβουλος Βορείων Σποράδων και με τη σειρά τους, ήταν εκείνοι που έκλεισαν το ραντεβού με τον Ελπιδοφόρο. Θα αναζητήσουμε υποστηρικτές για όλη αυτή την προσπάθεια που σκοπό έχει να στηρίξει το έργο των νοσοκομείων, τα οποία δραστηριοποιούνται στην έρευνα κατά του παιδικού καρκίνου, όπως είναι το «Dana Farber» στη Βοστόνη και το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» στην Αθήνα».

Για τον 34χρονο Βολιώτη, το κίνητρο για τον διάπλου του Ατλαντικού είναι διπλό: «Αφ’ ενός μεν, μαζί με τους άλλους δύο συναθλητές μου, στοχεύουμε στη διάνυση της απόστασης σε λιγότερες από τριάντα ημέρες, για να καταρρίψουμε το τωρινό ρεκόρ και αφ’ ετέρου να γίνω ο πρώτος Έλληνας, που θα πετύχει κάτι ανάλογο. Εάν όλα πάνε καλά, θα καταρριφθούν δύο ρεκόρ Γκίνες».

Βέβαια, όλο αυτό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Ο Ανδρέας Τιλελής εξήγησε τον λόγο: «Όταν μιλάμε για τον Ατλαντικό, θα συναντήσουμε κύματα που θα φτάνουν σε ύψος μέχρι και τα 14 μέτρα. Από εκεί και πέρα, θα είμαστε μόνοι μας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής και δεν θα μας συνοδεύει κάποιο άλλο σκάφος, προκειμένου να είναι έγκυρο το ρεκόρ. Θα έχουμε βέβαια τον απαιτούμενο εξοπλισμό, όπως είναι δορυφορικά τηλέφωνα, ασύρματο, αφαλατωτές για την εξασφάλιση νερού και άλλα».

Πάντως, το επικείμενο ταξίδι στις ΗΠΑ έχει και αθλητικό ενδιαφέρον για τον Ανδρέα Τιλελή, ο οποίος θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας. «Το παγκόσμιο είναι προγραμματισμένο για την 1η Μαρτίου 2020 στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, στην προηγούμενη διοργάνωση, που είχε γίνει επίσης στην ίδια πόλη, είχα βγει τρίτος στον κόσμο στο εργόμετρο. Προσωπικά, αυτή τη φορά ο αγώνας για μένα είναι δευτερεύουσας σημασίας έπειτα από τα τρία χρυσά μετάλλια που πήρα στο πρόσφατο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας που διεξήχθη στις 11 Ιανουαρίου, στην Πράγα της Τσεχίας, στις κατηγορίες 1.000 μ. ανδρών, 2.000 μ. μεικτή σκυταλοδρομία και 4’ σκυταλοδρομίας slides ανδρών», τόνισε ο Ανδρέας Τιλελής, ο οποίος κλείνοντας, θέλησε να ευχαριστήσει για τη στήριξη, τόσο την οικογένειά του, όσο και τον προπονητή του, Θάνο Τσόχα, ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου Go Row.

Πηγή : e-thessalia.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το