Μοιραστείτε το

Μείναμε με τις τρύπες – Έκπτωτος ο πάροχος των 80 υπόγειων κάδων απορριμμάτων στην Θεσσαλονίκη

Ναυάγιο στον διαγωνισμό για την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης. Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας η διοίκηση Ζέρβα θα ζητήσει να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος για την προμήθεια και τοποθέτηση 80 υπόγειων κάδων απορριμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο, που δημοπρατήθηκε από την διοίκηση Μπουτάρη, είχε χωριστεί σε δύο φάσεις, την μία με την δημιουργία των ορυγμάτων και την δεύτερη με την προμήθεια και την τοποθέτηση των ειδικών κάδων απορριμμάτων. Και ενώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν ήδη 50 τρύπες έτοιμες εδώ και καιρό να υποδεχτούν το σύστημα των υπόγειων κάδων η εταιρία που ανέλαβε την εργολαβία δεν έχει κάνει την εμφάνισή της.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα ανακύκλωσης και καθαριότητας Νίκο Ζεϊμπέκη οι υπηρεσίες του δήμου προσπάθησαν να βρουν τους υπεύθυνους του εργολάβου ακόμα στην Πορτογαλία όπου βρίσκεται η μητρική εταιρία χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όπως τόνισε ο ίδιος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, το θέμα έχει πάρει τη νομική του οδό με τον δήμο να θέλει να προχωρήσει έπειτα στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του έργου.

«Εμείς από τον Σεπτέμβριο που αναλάβαμε κάναμε όλες τις κινήσεις, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου που έληγε και τυπικά η σύμβαση καθώς πήρε και δύο παρατάσεις η εταιρία. Το μόνο που δεν κάναμε είναι να πάμε στην Πορτογαλία να τους ψάξουμε. Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Θα χρειαστεί μια άμεση μελέτη από τις υπηρεσίες μας για να μπορούμε να πάμε γρήγορα σε έναν νέο διαγωνισμό» πρόσθεσε ο κ. Ζεϊμπέκης.

Πηγή : rthess.gr

Ο εργολάβος που είχε αναλάβει την προμήθεια και τοποθέτηση 80 υπόγειων κάδων απορριμμάτων, πρόκειται να κηρυχθεί έκπτωτος από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προχωρήσει το έργο, το οποίο έχει σταματήσει τους τελευταίους μήνες.

Ο εργολάβος που είχε αναλάβει την προμήθεια και τοποθέτηση των 80 υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων, πρόκειται να κηρυχθεί έκπτωτος από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Όπως είχε γράψει σε δημοσίευμά της η Voria.gr από τον περασμένο Νοέμβριο ο ανάδοχος δεν προχώρησε σε καμία εργασία για την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων, με αποτέλεσμα το έργο να βρίσκεται στον αέρα.

Η έκπτωση του εργολάβου πρόκειται να εγκριθεί την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων. Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα παρουσιάσει αναλυτικά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έργο.

Στον συγκεκριμένο εργολάβο είχαν ήδη δοθεί δύο παρατάσεις, ωστόσο, δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια ούτε για την προμήθεια των κάδων ούτε για την τοποθέτησή τους. Η τελευταία παράταση έληξε στις 20 Δεκεμβρίου, οπότε πλέον λύθηκαν τα χέρια της διοίκησης για να κινήσει τις διαδικασίες και να ξεπαγώσει το έργο.

Μέσα στο επόμενο διάστημα ο δήμος αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού. Στόχος της διοίκησης όπως αναφέρει ο κ. Ζεϊμπέκης είναι να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στην πόλη 50 ορύγματα, έτοιμα για την υπογειοποίηση των κάδων.

Σημειώνεται ότι το έργο υπογειοποίησης των κάδων θα υλοποιούνταν μέσα από δύο εργολαβίες, η μία για την κατασκευή των ορυγμάτων και η άλλη για την προμήθεια και τοποθέτηση των υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων. Οι συμβάσεις με τους αναδόχους είχαν υπογραφεί στο τέλος του 2018 από τη διοίκηση Μπουτάρη μετά από πολυετείς καθυστερήσεις.

Η εκσκαφή των ορυγμάτων σε επιλεγμένες θέσεις στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης έχει προχωρήσει και έχουν ήδη ετοιμαστεί περίπου 50 ορύγματα από τα 80 που προβλέπονταν, παρά τα εμπόδια που υπήρχαν κατά τη διάρκεια των εργασιών από τον εντοπισμό αρχαίων και δικτύων κοινής ωφέλειας.

Πηγή: voria.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το