Τι γίνεται με το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων;
Μοιραστείτε το

Ώρα μηδέν για τα αδέσποτα του καταφυγίου, της πόλης, των χωριών αλλά ώρα μηδέν και για τους πολίτες, εθελοντές και μη, που καλούνται να διαχειριστούν οι ίδιοι τα αδέσποτα πια, μέχρι να ξανά λειτουργήσει το δημοτικό καταφύγιο. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η φιλοζωική οργάνωση Animal Action Ioannina (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων) και όπως κάνει γνωστό από σήμερα 10/02/2020 το Δημοτικό καταφύγιο Ιωαννίνων βρίσκεται χωρίς προσωπικό.

Η ανακοίνωση – ανοιχτή επιστολή προς τη δημοτική αρχή των Ιωαννίνων σημειώνει τα εξής:

«Κτηνίατροι δεν υπάρχουν αλλά ούτε και προσωπικό να ταΐζει και να καθαρίζει τα ζώα. Στα αδέσποτα που βρίσκονται σε κλουβιά προστέθηκαν κι άλλα προβλήματα. Δεν θα έχουν κτηνιατρική βοήθεια, και υπάρχουν άρρωστα ζώα εκεί που χρήζουν καθημερινής κτηνιατρικής βοήθειας, δεν θα τρώνε, δεν θα πίνουν νερό και θα ζούνε στον ίδιο χώρο με τις ακαθαρσίες τους περιμένοντας τις αποφάσεις του Δήμου για το κυνοκομείο.

Και τώρα κύριε Δήμαρχε;

Θα μείνουν νηστικά και χωρίς ιατρική βοήθεια τα ζώα;

Θα μείνουν χωρίς βοήθεια οι πολίτες που κάθε γειτονιά ταΐζει και 20 κουτάβια το λιγότερο περιμένοντας του θηλυκούς σκύλους που δεν έχουν στειρωθεί σε λίγους μήνες να κάνουν και άλλα 20 και άλλα 30 και τα αδέσποτα να τριπλασιάζονται;

Παρακαλούμε βρείτε λύση στο πρόβλημα το συντομότερο.

Τα ζώα και οι πολίτες έχουν ανάγκες που πρέπει να τακτοποιήσετε.

Το ορίζει η νομοθεσία αλλά και η ηθική».

Πηγή : pbnews.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το